Nacionalni park Mljet

// O PROJEKTU

Projekt "Unaprijeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području Nacionalnog Parka Mljet" – ODISEJA MEDITERRANEA ima za cilj unaprijediti turističku ponudu i istovremeno očuvati iznimno vrijednu prirodnu baštinu ovog jedinstvenog područja. Kroz niz inovativnih i održivih rješenja, projekt se fokusira na održivi turizam, zaštitu okoliša te edukaciju posjetitelja o važnosti očuvanja prirodnog ekosustava.

Jedan od ključnih aspekata ovog projekta je izrada i dizajn promotivnih materijala i publikacija koji će ne samo poboljšati vidljivost i prepoznatljivost Nacionalnog parka Mljet, nego i osigurati kvalitetnu interpretaciju njegove prirodne i kulturne baštine. Dizajnirani materijali bit će usmjereni na privlačenje različitih ciljnih skupina posjetitelja, od obitelji i ekološki osviještenih turista do istraživača i ljubitelja prirode. Oni će omogućiti posjetiteljima da bolje razumiju i cijene jedinstvene značajke parka, uključujući bogatu floru i faunu, prekrasne krajolike te važnost održivog pristupa u turizmu.

Uz vizualno privlačne promo materijale, u sklopu projekta bit će izrađene i edukativne publikacije, vodiči te informativni paneli koji će kroz interaktivne sadržaje i moderne tehnologije, poput digitalnih mapa i aplikacija, omogućiti posjetiteljima dublje upoznavanje s parkom. Projekt ODISEJA MEDITERRANEA time pridonosi ne samo unapređenju turističke ponude Nacionalnog parka Mljet, nego i jačanju svijesti o važnosti očuvanja njegove prirodne i kulturne baštine za buduće generacije.

[ info ]

© Fil Art d.o.o. 2024.